Café Feesterij 't Engeltje

Café - Feesterij ’t Engeltje te Molenschot is centraal gelegen tussen Breda, Tilburg (Reeshof) en Oosterhout. De gasten die wij mogen ontvangen komen veelal uit deze steden en naburige dorpen zoals: Gilze, Rijen, Hulten, Bavel en Dorst.

 

Gevestigd op de voor een dorp traditionele plek, naast de kerk. Uitkijkend op de bekende St. Anna kapel is het pand van omstreeks 1847. Ons familiebedrijf kan terug kijken op bijna 30 jaar ervaring in de horeca. Binnen en op ons gezellige terras hebben wij een kleine kaart waardoor wij een perfecte stop zijn voor fietsers, wandelaars en motorrijders.

 

Naast ons café, de cafetaria en ons terras biedt in onze feesterij volop mogelijkheden voor familiefeesten, bedrijfsfeesten, diners, vergaderingen, workshops, vrijgezellenfeesten, recepties, reünies en een lekkere lunch. Elders op deze website kunt U hier meer over lezen.

 

Café ’t Engeltje is een thuis voor vele verenigingen en activiteiten. Thuis bij ons zijn diverse biljart verenigingen, carnavals verenigingen, een bierproef club, een rockband, de voormalige brandweer, etc. De perfecte poosplaats voor:

  • Fietsers

  • Wandelaars

  • Puzzel / oriëntatie ritten

  • Motor / auto toertochten

 

 

En zoals de spreuk zegt:

Voor elk Anneke een manneke en 
Voor elk manneke een Anneke. 
Als is hij groot of is hij klein, 
Ik zal er tevreden mee zijn.

 

 

 

Wij hopen U binnenkort te mogen begroeten in onze zaak,

Carlo en Nicole van Engelen.

Hoofdmenu

Hoofdmenu

Geschiedenis

Café ’t Engeltje is gelegen in de Schoolstraat. Dit pand is meer dan honderdvijftig jaar oud. Het heeft in het begin dienst gedaan als dienstwoning voor de koster van de kerk. In 1954 heeft Janus van Bavel het pand gekocht van de kerk voor de somma van 4.000 gulden.

 

Het pand werd gebruikt als café en kruidenierswinkel. Ook verhandelde hij vloerbedekking en gordijnen. Omdat Molenschot al van oudsher een bedevaart plaats is werden er religieuze artikelen, zoals St. Anna beeldjes, bijbels en andere artikelen met betrekking tot de bedevaart verkocht.

 

Omdat Janus van Bavel tevens koster van de kerk was noemde hij zijn uitbating  “’t Kusterke”. Zijn zoon Joost heeft de zaak voortgezet tot eind jaren 1980. De zoon van Joost van Bavel, Arjan, is in dit pand opgegroeid en die zoon is bekend van het programma van Paul de Leeuw, namelijk Adje.

 

De zaak is in 1984 overgenomen door de familie van Engelen die er een cafetaria onder de naam ’t Engeltje opende. Later kwam er een gezellige bar bij, en na vele verbouwingen later is ’t Engeltje uitgegroeid tot het eigentijdse horecabedrijf wat het nu is.

 

Als u op het terras zit bij ’t Engeltje heeft u zicht op de zijkant van de kerk. Gaat u het paadje tussen de kerk en het pand van Schoolstraat 2 door dan komt U na 100 meter bij de in de regio welbekende Podotherapie Hallux uit. Op dit pand is een plaat bevestigd met een gedeelte van een gedicht van Willem Kloos wat deel uit maakt van de gevel- en tegelgedichten die door de gemeente Gilze-Rijen zijn verzorgd op diverse locaties in onze gemeente. Zeker de moeite waard om eens te bekijken en lezen.